ÜCRETSİZ
DENEYİN

Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Gizlilik Beyanı ve Site Şartları ve Kullanım Koşulları Sözleşmesi'ni okuduğumu ve onayladığımı kabul ediyorum.

BLOG

Badana Yapılırken Hijyen Sağlamanın Yolları

2025-06-23T15:29:00+03:00

Yaşanılan ortama hijyen getiren badana uygulaması, duvarları yenilerken evin havasını da yeniler. Badana sırasında hijyen kurallarına uymak, hem ortamın sağlıklı hem de badananın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Boya sürecinde kimyasal, bakteri, küf ve tozlarla temas riski olduğundan hijyen kurallarına uymak, doğru temizlik uygulamak, kaliteli malzeme seçmek, havalandırmayı doğru yapmak gerekir.

Kaliteli boya tercih edin

Badana öncesinde mobilya ve zeminleri korumak için eşyaları bir araya toplayın ve naylon örtü ile üzerlerini kapatın. Zemine boya örtüsü sermeyi ihmal etmeyin.

Boya malzemelerini seçerken titiz davranın. Kaliteli ve antibakteriyel boyalar her zaman ilk tercihiniz olsun. Son kullanma tarihi geçmiş boyaları kullanmayın. Özellikle çocuk odaları için solvent içermeyen, su bazlı boyaları seçin.

Boya öncesi toz ve kirleri temizleyin. Duvarları elektrik süpürgesinin fırça ucuyla süpürün, örümcek ağı olup olmadığını kontrol edin. Yağ ve kir lekesi olan duvarlar için sirke-bulaşık deterjanı karışımı kullanabilirsiniz.

Mutfak ve banyo gibi nemli alanlarda küf varsa küf önleyici temizleyiciler kullanın. Bu alanlar için küf önleyici astar tercih edin.

Yeni boya işlemi yaparken temiz fırça ve rulo kullanın. Eski fırçaları iyice temizleyin, bakterilerden arındırın.

Eldiven ve maske kullanın

Boya uygulaması sırasında eldiven ve maske kullanmayı ihmal etmeyin. Böylece boya kimyasalları ile direkt temas etmemiş olursunuz. Bu, badana temizliği için de önemlidir. Hassas bir cilt yapısına sahipseniz hipoalerjenik eldiven tercih edebilirsiniz.

Özellikle solvent bazlı boya kullanıyorsanız zehirli buharlara maruz kalmamak için pencereleri açık tutarak havalandırma sağlayın. Toz ve koku birikimini engellemek içn fan veya hava temizleyici kullanabilirsiniz.

Dökülen boyaları hemen nemli bir bezle silin. Kuruyan boyaları kontrol edin. Ellerinizi sabunlu su ile yıkayın, malzemeleri sık sık temizleyin. 

Ortamı havalandırın

Badana sonrasında, badana yapılırken kullanılan malzemeleri temizleyin, fırça ve ruloları temizleyip kurutun. Mobilyaları yerleştirmeden önce dezenfektan ile son bir temizlik yapıp zemini temizleyin. Ortamı havalandırmaya devam edin. Boya kokusunun tamamen gitmesi için 2-3 gün pencereleri sürekli açık tutun.

Ayda bir nemli bir bezle duvarları silmek, derin temizlik ihtiyacını azaltır. Sert fırça veya aşındırıcı ürünler kullanmak önerilmez çünkü bu ürünler boya katmanını zedeleyebilir. Duvarları temizlerken badananın kabarmasını ve lekelenmesini önlemek için fazla su kullanımından da kaçınmak gerekir.

HEPA filtreli, tozu dışarı vermeyen kaliteli bir elektrik süpürgesi kullanmak; evde toz oluşumunu engelleyerek, sadece zeminlerde değil evin her alanında uzun süre hijyen sağlamaya yardımcı olur.

E-Katalog